(0382) 65-58-68 | 8 (063) 560-07-07
Как выбрать кормушку для птиц

Що таке тримінг м’яса

Шматки м’яса, які у магазини, на заводах, де їх готують, розрізаються на шматки певної форми. Це потрібно, щоб продукт виглядав презентабельно для покупців. Після процесу вирізування великих шматків залишається багато дрібного обрізу. Вона заморожується, продається різні підприємства для реалізації.

Що виготовляють із м’ясного триммінгу

Триммінг є шматочками м’яса без кісток, шкіри. Максимальним вмістом жиру стає 70%. З цієї продукції виготовляються ковбаси, сосиски, напівфабрикати. Продаж триммінгу підприємствам здійснюється найчастіше оптом у заморожених брикетах. У роздрібну торгівлю вона не поставляється.

Різновиди триммінгу

Обріз свинини, яловичини ділять дома обробки м’яса.

Він передбачає кілька типів:

  • корпусний. Такий тип обрізу зрізається по всій м’ясній туші;
  • головний. Обріз тільки з головної частини тварини. Такий тип жорсткіший, жилистий.

Для свинини можуть виділятися інші типи обрізи. Також тримінг може поділятися на шийний тип, що вирізається з корейки, лопатки. За формою шматків також є кілька типів обрізу. Наприклад, шматки 10*10 сантиметрів, напівфабрикатний фаршоподібний обріз.

Числові показники

Найчастіше виробники обрізу вказують на упаковках два числа, наприклад, 95/5. Це відсоткове співвідношення пісного м’яса до жирного. Наприклад, на упаковці пишуть “тримінг м’яса свинини 65/35”. Тобто 65% пісного, 30% жирного м’яса свинини. Буває, що вказується одне число, воно передбачає вміст м’яса. Об’єм різних типів м’яса залежить від виробника, виробництва, ринкового попиту, країн-імпортерів продукту. У різних країнах різні переваги щодо виробів із м’яса, тому ці показники варіюються.

Author Info

admin